Kao tinejdžer nije mogao da uradi ni sklek, a onda postao najpoznatiji bodibilder: Zvali ga Golem, pa umro na šok način

Poznati Belorus koji je proglašen za "najmonstruoznijeg bodibildera" umro je sa samo 36 godina

Objavljeno: 12.09.2024. 19:47h
Foto: WillWest News / Profimedia

Ilija „Golem“ Jefimčik, beloruski bodibilder, preminuo je u 36. godini nakon što je doživeo srčani udar u svojoj kući pre nego što je prebačen u bolnicu, gde su lekari potvrdili njegovu smrt.

Ilija „Golem“ Jefimčik jeo je sedam puta dnevno i unosio je oko 16.500 kalorija, uključujući 108 komada sušija i 2,5 kilograma odreska. Poznat kao „zver od 154 kg“, a takođe i Mutant, bio je visok 183 cm , imao je grudi od 154 cm i bicepse od 63,5 cm.

foto: WillWest News / Profimedia

Postigao je dizanje bench pressa od 270 kg i mrtvo dizanje od 300 kg. Iako se nije profesionalno takmičio, postao je ikona na društvenim mrežama sa više od 300.000 pratilaca na Instagramu, a fanovi su njemu videli nekoga ko pomera granice ljudskih sposobnosti.

U školi u Belorusiji, navodno je imao 70 kg i nije mogao da uradi nijedan sklek. „Moja transformacija je rezultat godina napornog treninga i discipline, uparene sa razumevanjem fiziologije vežbanja i ishrane“, rekao je on.

foto: WillWest News / Profimedia

„Moja misija je da ljudima usadim radnu etiku kako bi mogli da prevaziđu svoje strahove dok deluju samopouzdano u cilju poboljšanja sebe i onih oko sebe.”

Na žalost on je doživeo srčani udar kod kuće 6. septembra. Njegova supruga Ana je izvršila kompresiju grudnog koša dok je čekala hitnu pomoć. Bodibilder je helikopterom prebačen u bolnicu. „Molila sam se sve ovo vreme, nadajući se da će se Ilija oporaviti“, rekla je ona za beloruski portal Onliner.

foto: WillWest News / Profimedia

„Provodila sam svaki dan pored njega, nadajući se, i njegovo srce je ponovo počelo da kuca dva dana, ali mi je doktor saopštio strašnu vest da mu je mozak mrtav" završila je ona.

Bonus video: