Ovako je moja baka pravila Moravski đuveč: Ukusan obrok gotov očas posla, od jednostavnih sastojaka
Donosimo vam najbolji recept za Moravski đuveč, koji se sprema očas posla.
Objavljeno: 31.08.2024. 09:13h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
- 1 struk praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 2 paprike
- 1 šargarepa
- 130 g pirinča
- 2 srednja krompira - 500 g
- Ulje
- začini po vašem ukusu: so, biber, suvi začin
- 5 do 6 babura paprika
- 400 do 500 g pilećih bataka
- 600 ml vode
Priprema:
Iseckati praziluk na kockice i crni luk na rebarca, pa propržiti na ulju. Dadati iseckanu šargarepu i crvene seckane paprike. Dodati pirinač. Dinstati, pa dodati krompiriće iseckane na kockice. Začiti po ukusu pa promešati. Začiniti batake. U pouljenu tepsiju (vatrostalnu posudu) poređati batake, a zatim puniti paprike isprženom smesom od povrća i ređati u tepsiju, između bataka.Ostatak smese sipati između paprika i bataka. Preliti vodom. Peći na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Bonus video: