Recept za Miš-Maš kajganu: Bugari najbolje spremaju ovaj doručak koji se dopada baš svima

Kajgana je uvek najbolji izbor za doručak, ali ovaj put je spremite na način na koji to rade Bugari

Objavljeno: 23.08.2024. 08:36h
Autor:
Bugarska kajgana, Foto: Printscreen Youtube - Insider Tech

Sastojci za miš-maš:

  • 3 sveče paprike
  • 3 paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 350 g feta sira
  • 5 jaja
  • 2 kašike svežeg naseckanog peršuna
  • so, biber, ulje
    foto: Shutterstock

Priprema miš-maša: Iseckajte sitno beli i crni luk, kao i prešun. Papriku iseckajte na kockice. Paradajz ubacite u vrelu vodu, pa mu skinite koricu. Jaja umutite, a fetu izmrvite na sitno.

U velikom tiganju na ulju propržite luk, a potom dodajte paprike. Kada se to isprži dodajte beli luk i paradajz, a nakon par minuta i jaja i fetu. Promešajte pa na kraju dodajte peršun.