Recept za Miš-Maš kajganu: Bugari najbolje spremaju ovaj doručak koji se dopada baš svima
Kajgana je uvek najbolji izbor za doručak, ali ovaj put je spremite na način na koji to rade Bugari
Objavljeno: 23.08.2024. 08:36h
Autor:
Autor:
Sastojci za miš-maš:
- 3 sveče paprike
- 3 paradajza
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 350 g feta sira
- 5 jaja
- 2 kašike svežeg naseckanog peršuna
- so, biber, ulje
Priprema miš-maša: Iseckajte sitno beli i crni luk, kao i prešun. Papriku iseckajte na kockice. Paradajz ubacite u vrelu vodu, pa mu skinite koricu. Jaja umutite, a fetu izmrvite na sitno.
U velikom tiganju na ulju propržite luk, a potom dodajte paprike. Kada se to isprži dodajte beli luk i paradajz, a nakon par minuta i jaja i fetu. Promešajte pa na kraju dodajte peršun.
( Vanja Milenković )