Ko je prelepa crnka koja je oduvala na crvenom tepihu Sarajeva? Pojavila se u najlepšoj haljini i sve je stalo

Kada se na crvenom tepihu Sarajevskog filmskog festivala pojavila Džejla Glavović, sve je odjednom stalo. Sve oči bile su uprte samo u njenu vitku figuru i predvinu haljinu.

Objavljeno: 22.08.2024. 13:22h
Autor:
Foto: Printkskrin@dresscodebih/Instagram

Bivša bosanska manekenka Džejla Glavović došla je na Sarajevskom filmskom festivalu u haljini s resicama, istaknula je preplanuli ten, a mnogima nije promakao niti njen duboki dekolte, kao ni visoki prorez na nozi, koji je savršeno istakao njenu figuru.

Mnoge regionalne i domaće zvezde prošetale su u sredu uveče crvenim tepihom filmskog festivala. Među njima bila je i bivša bosanskohercegovačka manekenka Džejla Glavović (41), koja je oduševila svojim atraktivnim izdanjem.

foto: Printkskrin@dresscodebih/Instagram

Džejla je sad već davne 2002. proglašena za Mis Zemlje, čime je postala prva Bosanka koja je osvojila glavnu nagradu na nekom takmičenju lepote.

Deset godina kasnije udala se za Mahira Očuza, a nakon penzionisanja osnovala je svoju agenciju za kasting modela.

Aktivna je i na društvenim mrežama, na kojima je prati više od sedam hiljada ljudi.

foto: Printkskrin@dresscodebih/Instagram

Džejla je nosila predivnu haljinu sa resama u zlatnoj boji brenda Dreskod Amile Efendire.

Glavovićeva je pored toga što je ikona modne industrije u BiH, zaštitno lice mnogih velikih brendova, i magistarka međunarodnih odnosa, poznata humanitarka, te muza i inspiracija mnogim domaćim i stranim dizajnerima.