Majka je dala kao bebu strancu u autobusu i samo nestala bez traga: Desio se neverovatan obrt, život joj je sad bajka

Ketrin Zoraida Bejkvel nikada nije saznala zašto je majka dala nekom nepoznatom čoveku u prevozu, ali sudbina je poslala kod dobrih ljudi koji su se spasili i pružili mogućnost da postane čuvena dizajnerka nakita!

Objavljeno: 21.08.2024. 10:39h 11:52h
Foto: Printscreen Instagram / catherinezoraida

Ketrin Zoraida Bejkvel je britanska dizajnerka nakita čije modele obožavaju da nose najpoznatije dame na svetu. Čuvena je po svojim elegantnim, ručno izrađenim komadima inspirisanim prirodom. Osnovala je svoj brend 2011. godine i postala jedna od vodećih u svetu aksesoara. Ali, iz osmeha ove sada veoma uspešne poslovne žene krije se neverovata porodična priča....

Ketrin je rođena u Kolumbiji, ali njena biološka majka ju je kao bebu dala strancu u autibusu i vše se nikada nije javila.

Bila je predata u sirotište u Bogosti, ne zna ni koji joj je pravi datum rođenja, niti ime, kao ni ko su njeni preci. Kada je usvojio škotski par iz Amerike, sreća joj se, konačno, osmehnula. Pored njih je osetila toplinu porodičnog doma.

Odrasla u Škotskoj, gde je razvila ljubav prema prirodi, koja je upravo postala glavna inspiracija za njene radove. Dizajni su joj prepoznatljivi po motivima poput lista, pera, zvezda i drugih prirodnih elemenata. Svaki komad nakita je ručno izrađen u njenom ateljeu, a koristi materijale poput zlata, srebra i dragog kamenja.

- Majka me je uvek podsticala da razvijam svoje veštine crtanja i tokom leta smo zajedno pohađali letnju školu crtanja. Nisam znala gde će me to odvesti, ali mislim da me je učenje crtanja i slikanja definitivno dovelo do nakita. Pomaže vam da cenite forme i da se zainteresujete za to kako se stvari prave - otkriva dizajnerka.

Nakon osnovnih kurseva na Univerzitetu u Edinburgu, Ketrin je odlučila da želi da se specijalizuje za nakit i srebro.

- Mogla sam da postanem vajar ili slikar, ali su dragoceni materijali i svetlucavi dragulji privukli moju devojačku stranu i konačno su me osvojili. Još uvek koristim svoje veštine crtanja u svojim dizajnima, ali to je stvaranje nečega za šta osećam da će biti dragoceno nekome koga zaista volim - objašnjava i ističe da je uičila od najbolji, bila je njihov šekrt i pomno upijala sve veštine.

Posvećenost detaljima i umetnički pristup izradi nakita doneli su joj priznanja u industriji, kao i lojalnu klijentelu širom sveta. Njen nakit je prepoznatljiv po svojoj bezvremenosti i sofisticiranosti, često kombinovan sa modernim i klasičnim stilovima.

Osim što dizajnira nakit, Ketrin je poznata po svom etičkom pristupu poslu. Veliku pažnju posvećuje održivosti i etičkoj nabavci materijala, što je dodatno povećalo njenu popularnost među svesnim potrošačima.

Jedna od najvećih obožavateljki njenog nakita je Kejt Midlton, princeza od Velsa, koja ga nosi više od 12 godina. Gotovo za sve bitne događaje svoje odevne kombinacije upotpuni detaljima iz Ketrinog ateljea.

Nakon što se Kejt pojavila sa ovim modnim detaljima u javnosti, popularnost brenda čuvene dizajnerke je ekplodirala!

- Kontaktirao me je vojvotkinjin stilista. Kupio je dva komada „naušnice sa duplim listovima“ i narukvicu „raširi krila“. Kada sam videla Kejt u novimana sa mojim nakitom, osećaj je bio neverovatan. Nakon toga, moja veb-stranica se "srušila".

Tokom godina, njeni aksesoari postali su omiljeni brojnim javnim ličnostima, među kojima su i Rita Ora, i Bijonse.