Najbolji recept za posne krofne: Vazdušaste su i mekane, tope se u ustima, a prave se očas posla

Donosimo vam najbolji recept za posne krofne.

Objavljeno: 14.08.2024. 12:19h
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 40 g kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • malo mlake vode
  • 1 vailin šećer
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • korica limuna
  • 1 mala kašika soli

Priprema:

U činiju sipati kvasac, šećer, brašno i vodu i sve dobro promešati. Dodati vanilin šećer, ulje i 300 ml vode i kiselu vodu, koricu limuna i promešati. Dodavati brašno i mesiti testo i dodati so. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući testo, pa čašom vaditi krofne i ostaviti ih da odstoje oko 15 mminuta. Pržiti u ulju sa obe strane dok ne porumene. Posuti šećerom u prahu.

Bonus video: