Najbolji recept za posne krofne: Vazdušaste su i mekane, tope se u ustima, a prave se očas posla
Donosimo vam najbolji recept za posne krofne.
Objavljeno: 14.08.2024. 12:19h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
- 40 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- malo mlake vode
- 1 vailin šećer
- 100 ml ulja
- 300 ml mlake vode
- 200 ml kisele vode
- korica limuna
- 1 mala kašika soli
Priprema:
U činiju sipati kvasac, šećer, brašno i vodu i sve dobro promešati. Dodati vanilin šećer, ulje i 300 ml vode i kiselu vodu, koricu limuna i promešati. Dodavati brašno i mesiti testo i dodati so. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući testo, pa čašom vaditi krofne i ostaviti ih da odstoje oko 15 mminuta. Pržiti u ulju sa obe strane dok ne porumene. Posuti šećerom u prahu.
Bonus video: