Ovako Mađari prave bećarac iz rerne: Veoma je kremast i sočan, a gotov je očas posla
Donosimo vam najbolji recept za bećarac iz rerne na mađarski način.
Objavljeno: 12.08.2024. 11:21h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
- 3 bataka sa zabatakom - 600 do 700 g
- Začini: so, suvi začin, biber, crvena začinska paprika - ljuta i slatka
- 2 glavice crnog luka
- 10 do 12 paprika
- 1 kg paradajza
- 1 srednja tikvica - 400 g
- 1 manji krompir
- Ulje i začini
Priprema:
Pomešati sve začine i uvaljati batake u njih. Iseckati luk i paprike i propržiti, pa dodati seckai paradajz i tikvice. Pržiti, pa dodati začine u kojima smo začinili batake. Sipati smesu u vatrodstalnu posudu, pouljiti batake i poređati u vatrostalnu posudu, preko smese. Poređati isečen krompir odozgo. Peći na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Bonus video: