Ovako Mađari prave bećarac iz rerne: Veoma je kremast i sočan, a gotov je očas posla

Donosimo vam najbolji recept za bećarac iz rerne na mađarski način.

Objavljeno: 12.08.2024. 11:21h
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 3 bataka sa zabatakom - 600 do 700 g
  • Začini: so, suvi začin, biber, crvena začinska paprika - ljuta i slatka
  • 2 glavice crnog luka
  • 10 do 12 paprika
  • 1 kg paradajza
  • 1 srednja tikvica - 400 g
  • 1 manji krompir
  • Ulje i začini

Priprema:

Pomešati sve začine i uvaljati batake u njih. Iseckati luk i paprike i propržiti, pa dodati seckai paradajz i tikvice. Pržiti, pa dodati začine u kojima smo začinili batake. Sipati smesu u vatrodstalnu posudu, pouljiti batake i poređati u vatrostalnu posudu, preko smese. Poređati isečen krompir odozgo. Peći na 200 stepeni, oko 40 minuta.

Bonus video: