Sve vreme ste pogrešno pravili: Džejmi Oliver otkrio trik za najbolju kajganu, tajna je u ovoj tehnici, ne u sastojcima

Čuveni kuvar Džejmi Oliver otkriva pravi način za pripremu engleske kajgane. Tajna nije u sastojku, već u ovoj tehnici.

Objavljeno: 11.08.2024. 18:16h 18:26h
Foto: Printskrin@Jamie Oliver/ YouTube

Slavni kuvar Džejmi Oliver podelio je jednostavan recept za najbolju englesku kajganu.

Kajgana je mnogima omiljen doručak, a premda se sprema izuzetno lako, postoje trikovi vredni zapisivanja, koji će je učiniti savršeno ukusnom, svoje trikove ima i slavni kuvar Džejmi Oliver, a on najbolje zna kako nekom običnom jelu dati posebnu čar.

U Jutjub snimku "Kako napraviti savršenu kajganu", Džejmi Oliver savetuje kako da učinite kajganu još boljom, iako ste se tokom godina spremanja ovog doručka sigurno izveštili.

foto: Printskrin@Jamie Oliver/ YouTube

Džejmi je podelio savet kako napraviti kajganu na francuski i američki način, ali ovaj recept je za englesku kajganu.

— Kokošje jaje je najukusnija i najjeftinija forma proteina na planeti, ovo je činjenica. Ima pregršt mikronutrijenata i brzo se kuva — istakao je Oliver.

Ako pravite kajganu za dvoje, dovoljna su dva jajeta po osobi, kaže on. Umutite ih u činiji i dodajte malo soli.

Zagrejte ringlu na umerenu temperaturu, u tiganj sipajte maslac i stavite na šporet. Zatim dodajte jaja i kad se jaja počnu malo zgušnjavati, mešajte na svakih 5 sekundi.

foto: Printskrin@Jamie Oliver/ YouTube

Oliver tvrdi da, mada neki ljudi sipaju mleko ili pavlaku, to nije neophodno da bi bilo kremasto, kada se jaja lepo spremaju.

Kada ih skinete sa šporeta, jaja će nastaviti da se prže jer je tiganj još vruć. Da ne bi zagorela, pomerite jaja na jednu stranu tiganja.

Sipajte ih na tost, koji možete namazati maslacom, a i ne morate, jer jaja već imaju maslaca od prženja.

Možete ih jesti sa slaninom, kobasicom, paradajzom ili pasuljem, za pravi engleski doručak.

U nastavku pogledajte ceo video, kao i druge načine pripreme ukoliko vam se više dopadaju:

Bonus video: