Paprike punjene krompirom još su ukusnije od onih sa mesom: Pravo letnje jelo
Ako ste se zasitili mesa, a volite ukus punjenih paprika, probajte ovaj specijalitet sa krompirom, nećete zažaliti
Izvor: Milica Krajnović
Sastojci:
- 15 manjih paprika
- 4 krompira
- 1 šargarepa
- 2 zrela paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 čen belog luka2 kašike iseckanog peršunovog i celerovog lista
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 5 kašika ulja
Priprema:
Svo povrće oprati, paprike očistiti od semena i ostaviti na stranu. Oljuštiti krompir, šargarepu i luk pa izdrendati, dodati peršunov i celerov list. Oljuštiti paradajz, pa jedan izrendati u povrće. Dodati beli luk, so, biber, 2 kašike ulja, promešati da se sjedini. Puniti paprike, pripremljenom smesom i ređati u pouljen pleh za pečenje ili koristite zemljani pekač.
U sok što je povrće pustilo izrendati preostali paradajz, dodati preostale dve kašike ulja i sve sipati između paprika. Ove paprike ne treba ničim zatvarati. Paprike pokrijte papirom za pečenje, a ne poklopcem, da bi mi se paprike pekle a ne kuvale na pari. Peći na 200° C oko sat vremena. Pred kraj pečenja treba skinuti papir i malo pojačati temperaturu da paprike lepo porumene.
Bonus video: