Koliko je zaista bogat Đoković: Za stan u Beogradu dao 550.000 €, tek da vidite ceo spisak nekretnina, privatni avion

Novak Đoković je zahvaljujući svom neverovatnom talentu i predanom radu obezbedio i svoje potomke!

Objavljeno: 13.07.2024. 07:00h 07:38h
Foto: Dufffotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, što potvrđuju i brojke koje je postigao u dosadašnjoj karijeri. Do prošle godine je, prema pisanju medija, zaradio 171.000.000 dolara, i to samo od teniskih turnira. Ako se tome dodaju sponzorski ugovori, njegovi prihodi su nekoliko puta veći, pa se često može čuti da je Nole namirio nekoliko narednih pokolenja.

Mnogi se pitaju gde srpski as ulaže toliki novac, a to je uglavnom u nekretnine, restorane, fondaciju i privatni biznis, u koji je uključena cela familija. Đoković već godinama kupuje luksuzne stanove, apartmane, kuće i vile po celom svetu.

Dakle, de novca uložio u stanove koje poseduje u Njujorku, Majamiju, Monte Karlu, , Beogradu i vilu na Fruškoj gori. Tu su i predivna vila u Marbelji, imanje u Crnoj Gori. Osim brojnih nekretnina, Nole redovno iznajmljuje i privatni avion, kako bi najlakše i najbrže stigao da jedne strane sveta na drugu.

Naime, Đoković se bez problema oslanja već duže vreme na usluge kompanije "NetJets" koja mu obezbeđuje poseban prevoz, te se na neki način može reći da ga u neku ruku i poseduje jer je luksuzna letelica u potpunosti prilagođena njegovim potrebama, a unutrašnjost pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pored modernog dizajna i komfora koji je obezbeđen putnicima, avion je opremljen i brzim internetom ali i kutkom sa zabavnim sadržajem, što je veoma korisno kada su u pitanju dugi, prekookeanski letovi.

- Sport kojim se bavim podrazumeva neprestana putovanja. Ali, kompanija mi maksimalno izlazi u susret i uvek na vreme stignem na destinaciju - rekao je jednom prilikom Đoković.

Ipak, ne bi nas iznenadilo i da Novak u jednom trenutku "preseče" i kupi sebi jednu ovakvu letelicu, s obzirom da nije tajna da je samo u nekretnine i slično uložio oko 30 miliona dolara.

Ranije, kada je sa porodicom boravio u glavnom gradu Srbije, Đoković je odseo u jednom od luksuznih hotela u centru grada, ali je prošle godine kupio ceo sprat u zgradi u naselju West 65, pa je to sada njihova oaza. Novak je tu investiciju na Novom Beogradu platio oko 550.000 evra. A potom se pojavila informacija da ga je početkom godine prodao i to za vrtoglavih 1.000.000 evra.

Pekoliko godina je postao vlasnik luksuznog stana u Majamiju u zgradi koja se nalazi tik uz Atlantski okean. Kako prenose američki mediji, za ovo je izdvojio neverovatnih 6.700.000 dolara. Ovo neverovatno izdanje nalazi se na obali Majami Biča i savršeno je za porodični život.

Ima tri spavaće sobe, tri kupatila i prozore od poda do plafona. Nole i njegova porodica mogu uživati u spektakularnom pogledu na Atlantski okean, zaliv, park i grad. Novak i njegova porodica imaju na raspolaganju dva privatna bazena, spa centar, saunu, fitnes centar, bar, a najbolji teniser sveta ima i ključ od ekskluzivnog privatnog parka.

Ronaldo i Hamilton su mu komšije

Godinu dana kasnije, tačnije 2019, kupio je i imanje u Njujorku, na Menhetnu. Kako je tada objavio Wall Street Journal, Đoković je dva stana platio 5.400.000 dolara, a njegov prvi komšija je jedan od najboljih svetskih fudbalera Kristijano Ronaldo.

Nole posebno obožava ponosan na luksuznu vilu u Marbelji, za koju je, po pisanju stranih medija, izdvojio čak 10 miliona dolara. Najpre ju je iznajmljivao, da bi se u nju preselio tokom 2020. godine, gde je i proveo najveći deo karantina. Đoković planira i da mu upravo u Marbelji bude i stalna rezidencija tokom teniske sezone, a ne Monte Karlo kao što je to prethodno bio slučaj.

FOTO: VEM/MIAMIPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Realtor via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia
FOTO: MLS / Planet / Profimedia
FOTO: Realtor via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia
FOTO: Eighty Seven Park / Splash / Profimedia
FOTO: MLS / Planet / Profimedia
FOTO: Realtor via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia
FOTO: Realtor via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Inače, Đoković već nekoliko godina ima imanje u Portonovu u Kumboru. Novak je oduševljen ovim mestom, ima svoj mir, a cela porodica se složila da je ovaj dupleks pravi izbor. Tamo imaju sve što im treba, sve što mu treba, u blizini su tereni na kojima redovno trenira, čak i dva puta dnevno.

Čudo je samo što nije kupio jednu od kuća bliže moru, već se odlučio za dupleks. Taj dupleks je, kako prenose mediji, koštao 3 miliona evra. Tako je i sa njegovom kućom u Monte Karlu, koja se nalazi na jednoj od najprestižnijih lokacija. Novak i njegova porodica provode većinu vremena tamo, a Luis Hamilton živi u susedstvu.