Koje obrazovanje imaju naše najveće zvezde? Kad vidite šta je završila najpopularnija pevačica, ostaćete bez teksta

Hrlili su ka uspehu, te je učenje ostalo, izgleda, u drugom planu. Najveće zvezde jedva da imaju osnovnu školu...

Objavljeno: 11.07.2024. 18:37h 20:06h
Foto: Printscreen Instagram / editaaradinovic / darabubamara_official

Neke od najvećih naših zvezda veoma rano su krenule da se bave pevanjem, te nisu uspele da se posvete obrazovanju. Mnogi istaknuti izvođači narodne muzike imaju samo osnovnu školu, dok su neke pevačice iznenadile mnoge odabirom zanimanja...

  • Edita Aradinović

Edita Aradinović ima samo osam razreda osnovne škole. Ona se ispisala iz Srednje tehničke škole za dizajn kože, koji je vremenom prestao da je zanima. Počela je da nastupa, te je priznala da je zarada

foto: ATA Images / Antonio Ahel
  • Dara Bubamara

Pevačica Dara Bubamara našla se na stubu srama objašnjavajući kako njen sin ne ide u "seljačke škole", već u jednu privatnu, u koju takođe idu deca drugih uspešnih roditelja, političara i sportista, te koji vrlo dobro znaju ko je ona. Pevačica je, kako je jednom prilikom istakla, vanredno završila Srednju saobraćajnu školu, jer nije mogla da non-stop pohađa časove i da peva. Toliko je volela pevanje, od čega već decenijama živi, da je morala da žrtvuje redovno školovanje.

foto: Kurir / Aleksandar Jovanović
  • Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca je detinjstvo je provela u rodnom mestu Žitorađa u kom je išla i u osnovnu i srednju školu. - U tom periodu kada je Ceca išla u školu ona je obrazovala dva smera i to poljoprivredni smer sa odsekom veterinarski tehničar koji je Ceca i pohađala. S obzirom na to da joj je i majka prosvetni radnik bila je vaspitavana u tom duhu, koliko znam bila je đak za primer - ističe direktor srednje škole gde je Ceca pohađača smer - svinjarstvo, i dodajte:

- Svaka poznata ličnost se trudi da se u nekom periodu oduži narodu i sredini u kojoj je odrasla i stasala pa tako i Ceca nije zaboravila svoj kraj i svoju školu pa je jedne godine i donirala značajnu sumu za obnovu škole.

foto: Kurir / Damir Dervišagić
  • Seka Aleksić

Seka je već sa svega 14 godina počela da peva po kafanama kako bi pomogla porodici koja je u to vreme jedva sastavljala kraj sa krajem. Njena majka nije želela da se ona bavi muzikom, te je upisala u zanatsku školu, a zanimanje popularne pevačice doskoro nije bilo poznato javnosti.

Naime, Seka je završila frizersku školu, ali od muzike nikada nije odustajala. Pravo zanimanje Seke Aleksić znale su samo najbliže osobe kojima je povremeno stilizovala kosu.

Majci je redovno izvlačila pramenove, dok je prijateljice, uz kafu, znala da ofarba.

foto: Kurir / Nemanja Nikolić
  • Jelena Karleuša

Jelena Karleuša je velika muzička zvezda, ikona stila, brižna majka, ali je odmalena bila velika buntovnica. Posle osnovne škole upisala je Zemunsku gimnaziju, mada se ubrzo ispisala, jer joj nisu odgovarala pravila.

‒ Zemunske gimnazije se rado sećam, pogotovo razredne i direktora, koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga. Nisu dali devojkama da se šminkaju, ne sme minić da se nosi, ne sme plava kosa, ne sme da se priča na času, ne sme da se jede na času... ‒ pričala je JK na početku karijere.

Iako je bila odličan đak, njeno školovanje „pretvorilo se u pakao“, ne samo zbog strogih pravila, već i zbog činjenice da je već sa 16 godina snimila prvi album.

foto: Kurir/ Stefan Stojanović

Gimnaziju je zamenila Politehničkom školom na Novom Beogradu, gde je tada živela. Upisala je mašinski smer, no, ni tu se nije dugo zadržala. Posle tri meseca obrela se u turističkoj srednjoj školi, koju je završila vanredno.

Više sam pevala nego što sam bila na časovima – našalila se pevačica, koja je pohađala i muzičku školu.

  • Aleksandra Prijović

Trenutno najpopularnija mlada pevačica, kojoj predviđaju da će naslediti Cecu i Lepu Brenu, te postati najveća balkanska zvezda, otvoreno je pričala da je zapostavila obrazovanje zbog karijere. - Osnovnu školu sam završila u Belom Manastiru i bila sam odličan đak. Onda sam upisala Drugu srednju školu i završila redovno tri razreda, ali četvrti nisam. Prosto, život me je odveo na drugu stranu. Kada ti se desi nešto o čemu si oduvek maštao, kao ja o pevanju, onda zanemariš sve ostalo. Konkretno, ja sam školu - rekla je pevačica i dodala:

- Dosta sam putovala zbog takmičenja za Beograd i nastavu sam ostavila po strani. Ne mogu da kažem da me nije sramota što nisam završila četvrti razred. Kajem se i svakako želim da završim školu - izjavila je jednom prilikom Aleksandra Prijović, koja je završila samo tri razreda srednje.

foto: ATA Images
  • Vesna Zmijanac

Čuvena pevačica narodne muzike koja je harala jugoslovenskom scenom ima završenih osam razreda. Srednju školu nije upisivala, ali je završila kurs za daktilografe. Međutim, kako je Vesna svojevremeno pričala, njena tajna ljubav bio je nastavnik matematike sa kojim je izgubila nevinost.

- Prvi se**ualni odnos imala sam sa svojim nastavnikom matematike, svojom tajnom ljubavlju. Iako sam bila maloletna, izgledala sam starije za svoje godine. Šminka i garderoba doprinele su da se moje već oformljeno telo još bolje istakne. Razlika u godinama nije mi predstavljala smetnju. Imponovalo mi je to što mi jedan odrastao muškarac sa autoritetom nastavnika poklanja pažnju i posvećuje vreme. Vodili smo ljubav pored Ibra, kod korzoa - ispričala je Vesna.

foto: Kurir / Dragan Kadić
  • Severina

Severina Vučković, popularna pevačica i idol mnogim mladim ljudima, završila je samo osnovnu školu.

Hrvatska zvezda je upisala Srednju muzičku školu Josipa Hatzea u Splitu, ali ju je ubrzo napustila, tako da danas ima samo osnovno obrazovanje, ali ona o tome nije govorila u medijima.

FOTO: Prinstscreen/instagram
FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: Instagram / Severina
FOTO: printscreen/instagram/severina
FOTO: Printscreen Instagaram - Severina
  • Darko Lazić

Darko Lazić je jedno vreme sa roditeljima živeo u Holandiji, da bi se po povratku prijavio za takmičenje „Zvezde Granda“ i pobedio. On je upisao srednju školu, koju tada nije završio, pa je bio prinuđen da polaže vanredno. Iako ga je kako je i sam nekoliko puta rekao, frizeraj privlačio, ipak je shvatio da od toga nema ‘leba, a da pare leže na estradi. Sebi za dušu, ipak, ponekad ošiša nekog člana porodice ili komšiju u Brestaču.

foto: Printcreen Instagram/ darkolazicofficial

Od naših najvećih zvezda samo osnovno obrazovanje su stekli: Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović, Hasan Dudić...

Sa srednjom školom mogu da se pohvale: Buba Miranović - babica, Indira Radić - medicinska sestra, a Halid Muslimović je po zanimanju metalo-strugar. Vera Matović završila je učiteljsku, a Mira Škorić srednju trgovačku, Nada Topčagić srednju kožarsku, a Jelena Rozga srednju baletsku i gimnaziju u Zagrebu.