Recept za kremasti rižoto koji se topi u ustima: Ovako Italijani spremaju ukusan specijalitet
Bogati ukus i savršena aroma čine ovo jelo klasikom italijanske kuhinje
Autor:
Jela sa pirinčem su sastavni deo svakodnevne ishrane, jer se prave brzo i jednostavno, a mogućnosti kombinovanja su gotovo nepresušne. Ako ste ljubitelj italijanske hrane koja se brzo priprema, onda je ovaj recept idealan za vas.
Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, već će vam obezbediti i potrebnu energiju.
Sastojci:
- 200 gr pilećeg filea
- 300 gr pirinča
- 1,5 l pilećeg bujona
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika kisele pavlake
- 100 ml belog vina
- malo maslinovog ulja
- so i biber
- začini po želji
Priprema:
Luk iseckajte na rebarca, pa ga dinstajte na malo maslinovog ulja u dubljem tiganju dok ne omekša. Piletinu isecite na sitne kocke, pa je dodajte u tiganj i dinstajte zajedno sa lukom. Kad je napola gotova, dodajte pirinač, so, biber i začine po želji.
Mešajte sve vreme dok se pirinač ne sjedini sa mesom i lukom, a onda postepeno sipajte pileći bujon i belo vino. Kada pirinač nabubri, dodajte peršun i kiselu pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i poklopite ga.
Posle 10 minuta, jelo se spremno za serviranje.
Prijatno!