Recept za kremasti rižoto koji se topi u ustima: Ovako Italijani spremaju ukusan specijalitet

Bogati ukus i savršena aroma čine ovo jelo klasikom italijanske kuhinje

Objavljeno: 09.07.2024. 14:11h 14:18h
Autor:
Foto: Shutterstock

Jela sa pirinčem su sastavni deo svakodnevne ishrane, jer se prave brzo i jednostavno, a mogućnosti kombinovanja su gotovo nepresušne. Ako ste ljubitelj italijanske hrane koja se brzo priprema, onda je ovaj recept idealan za vas.

foto: Shutterstock

Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, već će vam obezbediti i potrebnu energiju.

Sastojci:

  • 200 gr pilećeg filea
  • 300 gr pirinča
  • 1,5 l pilećeg bujona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 ml belog vina
  • malo maslinovog ulja
  • so i biber
  • začini po želji
foto: Shutterstock

Priprema:

Luk iseckajte na rebarca, pa ga dinstajte na malo maslinovog ulja u dubljem tiganju dok ne omekša. Piletinu isecite na sitne kocke, pa je dodajte u tiganj i dinstajte zajedno sa lukom. Kad je napola gotova, dodajte pirinač, so, biber i začine po želji.

Mešajte sve vreme dok se pirinač ne sjedini sa mesom i lukom, a onda postepeno sipajte pileći bujon i belo vino. Kada pirinač nabubri, dodajte peršun i kiselu pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i poklopite ga.

Posle 10 minuta, jelo se spremno za serviranje.

Prijatno!