Domaće krekere možete jesti koliko vam duša ište, a ostaćete fit: Recept za brzu i laku grickalicu
Krekeri koji su toliko ukusni da ćete ih praviti svaki dan, jer vam treba samo 20 minuta, a mogu da se jedu stalno
Objavljeno: 03.07.2024. 16:00h
Izvor: Milica Krajnović
Izvor: Milica Krajnović
Trudite se da jedete zdravo, jer leto je pred nama i kupaći vam se smeši, ali volite da grickate nešto između obroka. Ovi krekeri su prava stvar za vas, jer možete ih jesti koliko god hoćete a kupaći neće omaliti.
Sastojci:
- 2 šoljice mix semenki (susam, lan, suncokret)
- 1 šaoljica lanenih semenki
- 1/2 šaoljice semenki bundeve
- 1 šoljica vruće vode
- mozete dodati i čia semenke ali onda malo više vode jer one dosta upijaju
Ovo su okvirne količine, možete se poigrati s vrstama semenki, a i sa začinima. Pa tako na primer možete dodati beli luk u prahu i origiano.
Priprema:
Sve sastojke pomešate pa ih rasporedite na pleh obložen pek papirom i pečete u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Bonus video: