3 najlaganije večere koje ne goje, a vrhunski zasite: Nemaju ugljenih hidrata, a ukus je prava fantazija

Recept za tri ukusne večere bez ugljenih hidrata

Objavljeno: 01.07.2024. 19:47h 22:53h
Autor:
Foto: Shutterstock

Evo tri recepta za lagane večere bez ugljenih hidrata:

1. Grilovani losos sa salatom od krastavca

Sastojci:

  • 2 fileta lososa
  • 1 krastavac, isečen na tanke kolutove
  • 1 crveni luk, sitno seckan
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Sok od 1 limuna
  • So i biber po ukusu
  • Svež korijander ili peršun za ukrašavanje
foto: Shutterstock

Priprema:

Filete lososa posolite i pobiberite po ukusu, pa ih grilujte na srednjoj vatri 4-5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi.

U velikoj posudi pomešajte avokado, krastavac i crveni luk.

Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, so i biber, pa sve dobro izmešajte.

Poslužite grilovani losos preko salate i ukrasite svežim korijanderom ili peršunom.

2. Piletina punjena spanaćem i feta sirom

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 šolja svežeg spanaća, iseckanog
  • 1/2 šolje feta sira, izmrvljena
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, sitno seckan
  • So i biber po ukusu

Priprema:

foto: Profimedia

Zagrejte rernu na 200°C.

U tiganju zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja, pa dodajte seckani beli luk i spanać. Pržite dok spanać ne uvene, oko 2-3 minuta.

Pomešajte spanać sa feta sirom.

Svaki pileći file zarežite po sredini da napravite džep, pa ga napunite mešavinom spanaća i feta sira.

Pileće filee posolite i pobiberite, pa ih pržite na preostaloj kašiki maslinovog ulja 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.

Premestite filee u rernu i pecite još 15-20 minuta, dok piletina ne bude potpuno pečena.

3. Lignje na žaru sa belim lukom i peršunom

Sastojci:

  • 500g svežih lignji, očišćenih
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, sitno seckana
  • Sok od 1 limuna
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun, sitno seckan
foto: Letina kuhinja

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk, limunov sok, so i biber.

Dodajte lignje u marinadu i ostavite ih da odstoje 15-20 minuta.

Zagrejte gril na visoku temperaturu.

Grilujte lignje 2-3 minuta sa svake strane, dok ne postanu blago zlatne i mekane.

Poslužite lignje prelivene sa malo preostale marinade i posute seckanim peršunom.

Uživajte u ovim laganim i ukusnim večerama!