Recept za najukusije punjene tikvice s ćurećim meso: Vole ih i najveći gurmani, a preporučuje se svima koji su na dijeti
Recept za najbolje punjene tikvice sa ćurećim mesom tražiće vam svaka osoba koja bude probala ovo preukusno, a lagano jelo
Izvor: Ivana Bogićević
Tikvice su idealne za letnje dane koji su sve topiliji, ne vare se teško, a u kombinacji sa ćurećim mesom dobijate neodoljivo ukusan obrok! Mogu da ga jedu bez griže savesti i oni koji kubure sa viškom kilograma, te žele da smršaju.
Sastojci:
- 200 g ćurećeg mlevenog mesa
- šaka nane
- 1 šargarepa
- komadić celera
- mladi luk
- kašičica chia semenki
- Kurkuma
- Beli luk granule
- 4 tikvice
- šaka peršuna
- 4 čeri paradajza
- 50 g mocarele
- kiselo mleko
Priprema:
Luk i nanu iseckajte, šargarepu i celer izrendajte. Tikvice izdubite i poređajte po tepsiji obloženoj papirom za pečenje a, “meso” koje ste izvadili izpasirajte u secku.
Ćureće meso propržite na maslinovom ulju, dodajte iseckano povrće, začinite kurkumom i belim lukom u granulama, dodajte so i biber i izpasirane tikvice. Dodajte kašičicu chia semenki i krčkajte sve zajedno oko 5 minuta.
Čamčiće napunite gotovim filom, poređajte kolutiće seckanog paradajza i sve pospite mocarelom.
Posolite, pobiberite, prelijte sa malo maslinovog ulja I pecite u rerni oko 20 minuta na 220 C. Ukoliko volite da bude zapečeno stavite na gril na još 5 minuta.
Čamčiće pospite sa peršunom i parmezanom i obavezno servirajte uz kiselo mleko.