Predlog za ručak: Sladak kupus iz rerne je bolji od svadbarskog
Kupus iz rerne često ima bolji ukus nego pečenje, a ovaj današnji recept je čist primer
Objavljeno: 19.06.2024. 09:09h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci:
- 6 pilećih bataka
- 1,5kg kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 1 papričica
- 2 paradajza
- Ulje, so, suvi začuin, začinska ljuta i slatka paprika, biber, alkoholno sirće.
- 80-100gr. pirinača
- Beli luk
- 100ml vode
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 1 papričica
Priprema: Pileće batake dobro usolite i uvaljajte u začine pa ih kratko ispržite na ulju. Ostavite ih sa strane dok pripremate povrće. Kupus isecite kao za kupus salatu, pa mu dodajte papriku, paradajz, papričicu, začine, ulje i sirće i stavite u tiganj da se prodinsta. Dodajte mu opran pirinač pa sve lepo izmešajte. Preručite u dublju tepsiju ili grne pa dodajte i meso i sve ostavite da se zapeče pola sata na 200 stepeni Celzijusa.