Hladne čokoladne kocke sa grizom: Lepše su i od sladoleta, kremastiji kolač niste probali, a sastojci uopšte nisu skupi
Kada se dobro rashladi u frižideru ovaj kolač je pored svog primamljivog izgleda, osvežavajući poput sladoleda i pravi je raj za vaše nepce.
Izvor: Ivana Bogićević
Čokoladne griz kocke je jednostavan kolač izuzetnog ukusa koji će vam se sigurno dopasti, za tople dane je idealan.
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 6 kašika brašna
- 200 g čokolade za kuvanje
- 750 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 200 g griza
- 100 g margarina
- 2 kašike prah šećera
Uputstvo:
Umutiti jaja sa 100 g šećera dodati brašno i rastopljene 100 g čokolade. Izmešati i peći na 190 stepeni 15 minuta. Kada se prohladi podeliti na 2 dela. Margarin izmešati sa šećerom u prahu. Griz skuvati u mleku dodati šećera po ukusu i vanilin šećer, pa zakuvati griz.
Ostaviti da se ohladi, pa dodavati u umućeni margarin kašiku po kašiku i dobro mikserom izmutiti i izjednačiti da se dobije kremasta penasti krem.
Na jednu polovinu torte istresti krem od griza pa pokriti drugom polovinom i dobro pritisnuti. Rastopiti čokoladu i preliti kolač.
Ostaviti 2-3 sata u frižideru da se hladi, pa seći na kocke.