Naučite kako da u 9 koraka napravite najsavršeniju krempitu koju ste ikada probali: Tajna je u 1 osvežavajućem sastojku
Krempita je bezvremenski kolač koji nema ko ne voli, a mnogi bi ga opisali kao omiljen. Kada probate ovaj sa dodatkom šumskog voća više nećete imati dilemu koja je to poslastica vaš favorit
Izvor: Milica Krajnović
Zamislite slatki susret hrskavog lisnatog testa, bogatog kremastog punjenja od vanile i osvežavajućeg šumskog voća koji stvara savršenu simfoniju ukusa u svakom zalogaju. Ova krempita je praznik za čula, savršena kombinacija teksture i ukusa koja može obogatiti svaki poseban trenutak.
Ako ste ljubitelj neodoljivih kolača i tražite nešto što će zadovoljiti vaše slatkoljubive ambicije, ova neobična kombinacija krema od vanile, šumskog voća i lisnatog testa može transformisati vaše doživljaje deserta i zasigurno se može smatrati pravom umetnošću u svetu poslastičarstva.
SASTOJCI:
Za koru:
- 250 g lisnatog testa
Za krem:
- 700 ml mleka
- 3 žumanca
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g šećera
- 90 g gustina (kukuruzni skrob)
- 50 g putera
- 250 ml slatke pavlake za šlag
Za voćni fil:
- 200 g šumskog voća
- 50 g šećera
- 15 g gustina (kukuruzni skrob)
- 50 ml vode
PRIPREMA:
1. Blok smrznutog lisnatog testa podelite napola, tanko razvucite, izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta.
2. Za krem izmiksajte žumanca i šećer, pa dodajte oko 200 ml mleka, gustin i vanilin šećer. Dobro promešajte da nema grudvica.
4. Ostatak mleka prokuvajte pa u vruće mleko dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
5. U ohlađen krem dodajte puter i dobro promešajte.
6. Postepeno dodajte slatku pavlaku uz stalno mešanje.
7. U šerpicu stavite voće, šećer i polovinu vode pa kuvajte dok ne provri. Pomešajte s ostatkom vode tako da nema grudvica.
7. Kada je voće provrilo - dodajte gustin rastvoren u malo vode i lagano kuvajte još dva minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.
8. U pleh dimenzija 20x30 cm ređajte jedan sloj lisnatog testa - pola krema - voćni sloj - ostatak krema - drugi sloj lisnatog testa.
9. Pospite šećerom u prahu i potpuno ohlađeno poslužite.
Prijatno!
Stil / 24sedam
Bonus video: