POSNE ŠTRUDLICE S MAKOM: Testo se nakon mešenja odmah filuje i peče, nema potrebe da čekate da naraste
Posne štrudlice sa makom toliko su ukusne i sočne i ne suše se čak ni sutradan
Objavljeno: 13.04.2024. 16:45h
20:06h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci za testo:
- 550g brašna T- 400 glatko
- kora od jednog limuna
- 200g posnog margarina
- 1 prašak za pecivo
- 13g. kvasca
- 5 kašika šećera
- prstohvat soli
- 250ml. vode
Fil:
- 500g. mak (gotova smeša za štrudlu)
Ako koristite mleveni mak dovoljno će biti 300g. i 100g. šećer. 3 kašike džema, čaj od kamilice po potrebi (pripremite oko 200 ml); 50g. otopljenog margarina za premazivanje
Priprema: Umesite testo od brašna, praška za pecivo, posnog margarina, kore od limuna, šećera i vode. Testo premesite pa razvijte na radnu površinu. Filujte sa gotovim filom ili sa umešenim makom, šećerom, džemom i čajem od kamilice.