RECEPT ZA ARGENTINSKI ĆEVAP: Idealan ručak za bekstvo u prirodu, ako pravite piknik nećete pogrešiti sa ovim delikatesom

Kompletan a brz ručak je nešto što nam svima treba, a još kada je ovako ukusan, nema greške

Objavljeno: 09.04.2024. 12:28h
Foto: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic

Mnogima su krompir i meso omiljena kombinacija, a ovaj recept kombinuje i jedno i drugo. Argentinski ćevap idealan je predlog za ručak, a služi se uz sos koji se pravi veoma jednostavno.

Sastojci:

  • 350 gr mlevenog mesa junećeg
  • 300 gr krompira
  • 2 jaja
  • soli..
  • bibera
  • malo sode bikarbone
  • 1 glavica crnog luka
  • 5 čena belog luka
  • aleva slatka paprika i tucana ljuta
  • 4 kašike brašna
  • 100 gr prezli
  • 2 kašike kisele pavlake
  • peršunov list
  • ulje..
  • sok limuna

Priprema:

Krompir oljuštiti i obariti. Kada je kuvan prohladiti ga, pa očistiti i izrendati na krupno. Dodati meso i 2 žumanceta, so, biber i na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena belog luka koji treba izgnječiti. Dodati mlevenu papriku. Smesu ostaviti pola sata u frižideru.

Rukom ili kašikom vaditi smesu, formirati ćevape, pa ih probosti štapićem za ražnjiće. Viljuškom malo umutiti belanca, ćevape staviti u brašno, belanca, pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju. Pržene ćevape vaditi na papirnu salvetu da se ocede.

Ako ne želite, ćevape ne morate pohovati, ukusni su i kad se samo isprže. Takođe, može i bez štapića za roštilj.

Priprema sosa:

Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan ili izgnječen beli luk.

Bon appetit!

Bonus video: