RECEPT ZA ARGENTINSKI ĆEVAP: Idealan ručak za bekstvo u prirodu, ako pravite piknik nećete pogrešiti sa ovim delikatesom
Kompletan a brz ručak je nešto što nam svima treba, a još kada je ovako ukusan, nema greške
Izvor: Milica Krajnović
Mnogima su krompir i meso omiljena kombinacija, a ovaj recept kombinuje i jedno i drugo. Argentinski ćevap idealan je predlog za ručak, a služi se uz sos koji se pravi veoma jednostavno.
Sastojci:
- 350 gr mlevenog mesa junećeg
- 300 gr krompira
- 2 jaja
- soli..
- bibera
- malo sode bikarbone
- 1 glavica crnog luka
- 5 čena belog luka
- aleva slatka paprika i tucana ljuta
- 4 kašike brašna
- 100 gr prezli
- 2 kašike kisele pavlake
- peršunov list
- ulje..
- sok limuna
Priprema:
Krompir oljuštiti i obariti. Kada je kuvan prohladiti ga, pa očistiti i izrendati na krupno. Dodati meso i 2 žumanceta, so, biber i na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena belog luka koji treba izgnječiti. Dodati mlevenu papriku. Smesu ostaviti pola sata u frižideru.
Rukom ili kašikom vaditi smesu, formirati ćevape, pa ih probosti štapićem za ražnjiće. Viljuškom malo umutiti belanca, ćevape staviti u brašno, belanca, pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju. Pržene ćevape vaditi na papirnu salvetu da se ocede.
Ako ne želite, ćevape ne morate pohovati, ukusni su i kad se samo isprže. Takođe, može i bez štapića za roštilj.
Priprema sosa:
Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan ili izgnječen beli luk.
Bon appetit!
Bonus video: