7 RECEPATA ZA NEDELJU ISPRED NAS: Posno, ukusno, zdravo i jednostavno za pripremu

Ručak kojem niko ne može odoleti, a pravi se lako i brzo

Objavljeno: 08.04.2024. 11:51h
Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam 7 recepata za nedelju ispred nas. Ručak za svaki dan od ponedeljka do nedelje - posni obroci.

Ponedeljak - SOČIVO

Potrebno:

  • 500 g zelenog sočiva
  • 3 šargarepe
  • 2 praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 750 ml povrtnog temeljca

supena kašika maslinovog ulja

Utorak - ŠARENIŠ

Potrebno je:

  • 2 glavice belog luka
  • 1 crveni luk
  • 1 tikvica
  • 2 crvene + 2 zelene paprike
  • 200 gr paradajza
  • 100 ml belog vina
  • 450 gr kuvanih leblebija
  • so i biber
  • pola kašičice dimljene paprike

Sreda - Pita sa pečurkama

Potrebni sastojci:

  • 800 g kora za pitu
  • 400 g seckanih, mariniranih šampinjona
  • 800 g praziluka
  • 250 ml gazirane vode
  • 1 kašika mešavine začina
  • 1 prašak za pecivo
  • ulje
  • so i mleveni crni biber

Četvrtak - Pastrmka

Potrebno je:

  • 1 pastrmka od oko 800 grama (može i neka druga riba po izboru, bilo koja rečna, morska ili jezerska riba)
  • 2 sveže zelene ljute papričice
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika brašna
  • 1 limun
  • 1 glavica crnog luka nekoliko kapi tabasko sosa
  • 200 grama pirinča
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Petak - Manastirski krompir iz rerne

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 150-200 ml maslinovog ulja
  • 1-2 limuna (sveže ceđen sok)
  • 5-6 čena belog luka sečen na tri dela
  • 4-5 lista lovora svaki seckan na četvrtinu
  • origano, so, biber

Subota - Manastirski paprikaš

Potrebno:

  • 1/2 kg krompira,
  • 1/2 kg crnog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 4 mesnate paprike,
  • 1 veza peršuna,
  • 2 kašike suvog začina,
  • 2 kašike brašna,
  • mlevena paprika,
  • so

Nedelja: Šnicle od pirinča

Sastojci:

  • 1 šolja od 200 ml pirinča,
  • 2+2 kašike brašna,
  • biber,
  • so,
  • ulje,
  • 2 kašike suvih pečuraka.