RUČAK ZA DANAS: Sočne šnicle u kremastom sosu koji se lepi za nepca i prste - OBROK KOJI JE ZA 30 MINUTA NA VAŠEM STOLU
Sočne i meke šnicle spremljene na ovaj način su ručak koji se ne zaboravlja
Objavljeno: 03.04.2024. 09:47h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Potrebno je:
- 1kg mesa
- 200 grama crnog luka
- 300 grama pečuraka
- 500 grama spanaća
- 1 kesica krem supe od pečuraka
- 500 ml mleka
- Za marinadu: So, suvi začin, senf, biber, majčina dušica, ruzmarin i ulje.
Priprema:
800g. do 1kg. mesa izrezanog na šnicle (Meso ulupajte, usolite, začinite i ostavite da odstoji u marinadi najmanje 1h.)
Šnicle ispržite na ulju. U istoj posudi ispržite 200g. crnog luka i 300g. šampinjona, a potom dodajte 500g. spanaća
Dodati: 1 kesicu Krem supe ili sos od pečuraka, 500ml. mleka. Vratiti šnicle u posudu pa dodati beli luk i začine po ukusu. Na kraju dodati peršun. Vaš obrok je za pola sata na stolu.