TURSKI MOKRI KOLAČ NATOPLJEN ČOKOLADOM: Toliko je sočan da se topi u ustima, uspeva svakom i pravi se neverovatno brzo
Recept za turski mokri kolač postaće vam omiljeni čim ga budete probal, sigurni smo!
Objavljeno: 15.03.2024. 19:07h
00:52h
Autor:
Autor:
Mokri turski kolač preliven čokoladom je idealna poslastiča za porodično okupljanje tokom vikenda, jer će svi sladokusci biti oduševljeni! Svi će tražiti parče više - sigurni smo.
Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 1 čaša šećera (200 ml)
- 1 vanilin šećer
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 čaše glatkog brašna
- 5 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
- 3 čaše mleka
- pola čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 kašika kakaa
- 100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje:
- orasi
Priprema:
Umitite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa.
Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da se prokuva a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje.
Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite orasima.
( I. B. )