Topi se u ustima

LENJI KOLAČ S ČOKOLADOM, TOPI SE U USTIMA: Poslužite ga uz šoljicu kafe ili čaja, oduševiće vas koliko je predobar

Kad ga jednom napravite postaće vam omiljeni desert koji ćete često praviti

Objavljeno: 11.03.2024. 14:30h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1 čaša šećera
  • 3/4 čaše ulja
  • 1 grčki jogurt (180 g)
  • 2 čaše mekog brašna (do vrha)
  • 1 puding od vanile
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g čokolade (mlečne ili za kuvanje)
  • šećer u prahu (za posipanje)
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Dobro izmiksajte jaja i šećer dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, jogurt, brašno, prašak od pudinga i prašak za pecivo, pa kratko izmiksajte na maloj brzini, samo da se sastojci sjedine. Iseckajte čokoladu na veće komadiće, pa je ubacite i samo promešajte kašikom.

2. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite.

3. Pecite 40 minuta na 170 stepeni na donjoj polici rerne (nakon oko 35 minuta, kada kolač odozgo dobije smeđu boju, gotov je).

4. Kad se ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite.