PREDLOG ZA RUČAK: Čorba od sočiva na TURSKI NAČIN koja se prosto topi u ustima, a bez mesa je
Zasitno, zdravo, a sprema se očas posla
Objavljeno: 04.03.2024. 13:18h
Autor:
Autor:
Za crveno sočivo kažu da ima gvožđa i vlakana skoro isto kao i pasulj, s tim što se duplo brže kuva i zbog toga je omiljeno kod domaćica.
Napravite ovu domaću tursku čorbu od sočiva koja će oduševiti čitavu porodicu:
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 500 grama sočiva
- 2 lovorova lista
- so
- biber
- kurkuma
Priprema: Na malo ulja prodinstajte crni luk i šargarepu. Dodajte paradajz, sitno seckan krompir i oprano sočivo. Dodajte začine i nalijte sa vrelom vodom. Nakon pola sata izvadite lovorov list iz čorbe, pa štapnim mikserom sve usitnite. Dodajte izrendan beli luk i začine i sve promešajte. Poslužite toplo.
( V.M. )