ZA OVU TORTU KAŽU DA JE NAJBOLJA SVIH VREMENA: Španski vetar nema zamenu, a OVAJ sastojak daje poseban ukus i šmek

Foto: Shutterstock

Torta koju niko nikad ne odbija! Svi je obožavaju i sa njom ne možete da pogrešite. Fina kremasta, sa koricama koje se tope u ustima. Mere iz ovog recepta su dovoljne ako vam dolaze gosti u manjem broju, inače za celu tortu mere su duple i mora dva puta da se kora suši i dobija se jedna velika torta dovoljna za, recimo, rođendan.

Za kore:

  • 12 belanaca
  • 18 kašika šećera
  • 18 kašika seckanih oraha
  • 4 kašike mlevenog keksa

Za fil

  • 12 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 2 pudunga od vanile
  • 600 ml mleka
  • 250 g margarina
  • 250 g mlevenih oraha
  • 500 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 1 kesica šlag krema od vanile
  • šolja šećera
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Priprema:

Belanca i šećer umutite u čvrst šne pa dodajte orahe i keks. Smesu podelite na 3 dela i ispecite 3 kore. U okruglom kalupu kore pecite pojedinačno, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Stavite mleko u šepu na ringlu pa kad proključa, dodajte žumanca, šećer i ukuvajte puding na tihoj vatri, uz neprestano mešanje. U prohlađen krem dodajte umućeni puter i mlevene orahe. Zasebno umutite slatku pavlaku. Koru prvo filujte žutim kremom pa umućenom pavlakom. U šerpi karmelizujte šećer dok ne dobije tamno smeđu boju. Izlijte ga na ravnu metalnu tacnu. Kad se prohladi i stegne, usitnite ga čekićem za meso. Zasebno umutite šlag od vanile pa njime premažite tortu. Pospite preko torte usitnjeni karamel šećer.

Bon appetit!

This browser does not support the video element.

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija

Okrepiće vas i zasladiti, a idealna je i za slavsku trpezu