RECEPT ZA PALAČINKE KOJE USPEVAJU IZ PRVE: Trik zbog kojeg su meke, rastresite i elastične čak i sutradan

Tradicionalne palačinke najbolja su poslastica za sve generacije

Objavljeno: 16.02.2024. 10:42h 10:44h
Autor:
Foto: Shutterstock

Svako od nas ima svoj trik za najbolje palačinke svih vremena, a naš je kisela voda. Ako u smesu dodate oko 200 ml kisele vode, testo će biti penasto, meko i elastično.

Potrebno vam je:

  • 2 jaja
  • 200 ml kisele vode
  • 230 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 5 grama vanil šećera
  • 200 grama brašna

Priprema: Umutite jaja, pa dodajte mleko, kiselu vodu, ulje, vanil šećer, brašno i mešajte. Pecite na zagrejanom tiganju. Ako palačinke ostavljate za sutradan, smao ih pokrijte papirnim ubrusom.