RECEPT ZA PALAČINKE KOJE USPEVAJU IZ PRVE: Trik zbog kojeg su meke, rastresite i elastične čak i sutradan
Tradicionalne palačinke najbolja su poslastica za sve generacije
Objavljeno: 16.02.2024. 10:42h
10:44h
Autor:
Autor:
Svako od nas ima svoj trik za najbolje palačinke svih vremena, a naš je kisela voda. Ako u smesu dodate oko 200 ml kisele vode, testo će biti penasto, meko i elastično.
Potrebno vam je:
- 2 jaja
- 200 ml kisele vode
- 230 ml mleka
- 50 ml ulja
- 5 grama vanil šećera
- 200 grama brašna
Priprema: Umutite jaja, pa dodajte mleko, kiselu vodu, ulje, vanil šećer, brašno i mešajte. Pecite na zagrejanom tiganju. Ako palačinke ostavljate za sutradan, smao ih pokrijte papirnim ubrusom.
( V.M. )