JAGODE, MASKARPONE I PIŠKOTE: To i 10 minuta vremena je sve što vam treba za kolač čiji ukus nećete moći da zaboravite
Tiramisu sa jagodama, kolač koji ne treba peći i sprema se za 10 minuta
Izvor: Milica Krajnović
Ovaj recept za Tiramisu sa jagodama idealan je kada nemate puno vremena a treba vam poslastica ili prosto kada vam se jede nešto lagano i slasno.
Sastojci:
- Jagode - 700 g
- Limunov sok - 20 ml
- Šećer u prahu - 80 g
- Piškote - 200 g
- Mascarpone - 250 g
- Krem sir - 250 g
- Mleko - 20 ml
- Šećer - 50 g
Priprema:
Najpre ćemo 600 g jagoda dodati u šećer u prahu i limunov sok pa sve to izmiksati u blenderu. Zatim ćemo premazati dno našeg kalupa sa sosom koji smo dobili i poređati prvi sloj piškota, a njih ćemo premazati mlekom. Sada mikserom mutimo maskarpone, krem sir i šećer i mešamo to sa delom sosa od jagoda. Kada premažemo dobijeni krem preko piškota, opet ide sos, piškote, mleko pa krem od sira i jagoda. Na vrh ćemo poređati ostatak svežih jagoda i ostaviti da odstoji u frižideru 2 sata.
Sada je naš kolač spreman za serviranje i degustaciju. Prijatno!
Bonus video: