NE BACAJTE SUVI HLEB, NAPRAVITE STARI SRPSKI SPECIJALITET: Zašečena jaja sa sirom, pečurkama i spanaćem

Od starog hleba mogu se da se naprave brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od hleba, jaja, sira i pečuraka koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca

Objavljeno: 20.01.2024. 19:31h 19:36h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, ručak ili večeru. Sastojci:

  • 10 jaja
  • ½ kg (starog) hleba
  • 400 grama šampinjona
  • 400 grama svežeg spanaća
  • 200 ml mleka
  • 150 grama narendanog topivog sira
  • 1 manji luk
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po želji
  • malo maslinovog ulja
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

2. Hleb isecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.

3. U većem tiganju na malo maslinovog ulja propržite pečurke i luk koje ste prethodno očistili i isekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.

4. U velikoj činiji istucite jaja, pomešajte ih s mlekom, kockicama hleba, pečurkama, lukom, svežim spanaćem i polovinom narendanog sira. Posolite, pobiberite i dodajte senf. Sve dobro izmešajte.

5. Smesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak narendanog sira.

6. Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.

7. Poslužite sa salatom po želji.

Prijatno!