NE BACAJTE SUVI HLEB, NAPRAVITE STARI SRPSKI SPECIJALITET: Zašečena jaja sa sirom, pečurkama i spanaćem
Od starog hleba mogu se da se naprave brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od hleba, jaja, sira i pečuraka koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca
Autor:
Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, ručak ili večeru. Sastojci:
- 10 jaja
- ½ kg (starog) hleba
- 400 grama šampinjona
- 400 grama svežeg spanaća
- 200 ml mleka
- 150 grama narendanog topivog sira
- 1 manji luk
- 1 kašičica senfa
- so i biber po želji
- malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Hleb isecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.
3. U većem tiganju na malo maslinovog ulja propržite pečurke i luk koje ste prethodno očistili i isekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.
4. U velikoj činiji istucite jaja, pomešajte ih s mlekom, kockicama hleba, pečurkama, lukom, svežim spanaćem i polovinom narendanog sira. Posolite, pobiberite i dodajte senf. Sve dobro izmešajte.
5. Smesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak narendanog sira.
6. Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.
7. Poslužite sa salatom po želji.
Prijatno!