ovo volimo
RECEPT ZA NAJBOLJI KUVANI ĐEVREK: Lepši je od onog iz pekare i dugo ostaje SVEŽ, a 1 stvar mu daje POSEBAN UKUS
Naoružajre se strpljenjem i krenite na posao, važi ukućani će biti oduševljeni preukusnim doručkom!
Autor:
Kuvani đevrek je mnogima omiljeni testo, zato vam donosimo najbolji recept od iskusnih domaćica. Za razliku od običnog đevreka, ovaj kuvani prolazi dodatnu termičku obradu, zbog čega mu je i tekstura drugačija, a susam mu daje poseban ukus.
Sastojci:
- 1/2 kg brašna
- 25 g kvasca
- 1dl vode
- 2 jajeta
- 50 g maslaca
- so
- susam
Priprema:
1. Brašno pomešati sa kvascem i 1 dl mlake vode, posoliti, dodati maslac i jedno jaje, zamesiti testo i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2. Testo razviti, podeliti na 10 delova, oblikovati ih u đevreke i svaki kuvati u ključaloj vodi 10 minuta dok se ne podigne na površinu.
3. Nakon toga đevreke staviti u podmazan pleh, premazati ih žumancetom i susamom.
4. Peći na 180 stepeni u zagrejanoj pećnici oko 30 minuta.