ITALIJANSKA SVEČANA TORTA: Prave je za Božić i Novu godinu, a toliko je dobra da se pojede odmah cela
Ova svečana torta je toliko sočna i prelepa da ćete je često praviti
Objavljeno: 03.01.2024. 12:06h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 3 jaja
- vanil šećer
- 120 gr šećera
- 120 ml mleka
- 120 ml suncokretovog ulja
- 200 grama brašno
- prašak za pecivo
- 60 grama oraha
Fil:
- 800 ml mleka
- 2 žumanceta
- 20 gr vanil šećera
- 5 kašika šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 2 kašike putera
- 60 grama bele čokolade
- + 100 ml mleka
Priprema: Umutite jaja, šećer i mleko. Zatim dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Dodajte mlevene orahe, sve lepo izmešajte pa ispecite dve korice ili jednu veliku pa je presecite koncem.
Fil skuvajte tako što ćete umeštati mleko, žumanca, šećer, vanil šećer i kukuruzni skrob. Kada se sve lepo skuva kao puding, umeštajte belu čokoladu. Kada se fil prohladi dodajte maslac.
Kore natopite mlekom pa onda filujte i ostavite da se ohladi.
( V.M. )