PreUKUSNA
ŠTRUDLA S KAJMAKOM: Ima li išta lepše od jednog ovakvog domaćinskog jela?
Mekana, mirisna i preukusna...šta čovek više da poželi
Autor:
Sastojci:
* 1/2 kg brašna * 400 g sira * 1 kesica suvog kvasca * 7 kašika kajmaka * 4 jajeta * malo soli * 1 kašika margarina * 250 ml mleka * malo mlake vode
Priprema:
1. U posudu stavite brašno sa malo soli, kvasac, mleko i vodu. Umešajte dva jajeta i jedno žumance, ubacite tri kašike kajmaka i margarin, pa zamesite testo i stavite ga na toplo mesto da nadođe. Podelite ga na dva dela i svaki razvucite oklagijom u oblik pravougaonika.
2. Pomešajte sir, preostali kajmak i jedno jaje. Nafilujte oba testa, pa ih urolajte kao štrudlu. Stavite na pleh i pustite da odstoji 20 minuta.
3. Premažite preostalim belancetom umućenim sa malo ulja. Zagrejte rernu na 250 stepeni, pa kad ubacite štrudlu, smanjite na 220 i pecite dok ne porumeni (oko 45 minuta).