DIJETA UZ KOJU LEPA BRENA ODRŽAVA LINIJU: U 7. deceniji ima telo kao devojka, a trik je jednostavan
Dijeta uz koju Lepa Brena održava liniju, u 7. deceniji, veoma je jednostavna i praktična.
Izvor: Milka Đukić
Lepa Brena uveliko gazi sedmu deceniju, a i dalje ima beskprekornu liniju, popu devojke. Naime, kada se desi da se pevačica ugoji nekoliko kilograma, problem rešava jednostavnim jelovnikom koji sadrži boogate i zdrave obroke.
Njen jelovnik sadrži tri obroka dnevno, a napravljen je za pet dana u nedelji, jer vikendom dozvoljava malo opuštanja i kombinovanja jela s nedeljnog menija. Evo kako on izgleda.
Dan 1
Doručak: kajgana sa paprikom i pečurkama
Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ½ šolje paprike, 20 g rendanog sira, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, 50 g mladog sira, so i biber po ukusu.
Priprema: stavite sastojke u posudu, dobro promešajte, zagrejte maslinovo ulje u tiganju i sipajte sastojke. Lagano pržite.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog mesa, sveža salata od povrća po izboru.
Večera: tuna salata sa susamom.
Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine.
Dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta / limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.
Prirema: iseckajte sastojke i dobro promešajte. Prelijte dresingom.
Dan 2
Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate: nakon što promešate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
Večera: salata.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
Dan 3
Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.
Potrebno je: 2 jaja, ¾ šolja (70 g) brokolija, 2 supene kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.
Priprema: propržite komadiće brokolija, pa dodajte umućena začinjena jaja. Lagano pržite i dodajte ostale sastojke.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Večera: mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta / limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: promešajte tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodajte sir, masline i jogurt. Dodatno promešajte, stavite sir, masline i prelijte sirćetom ili limunovim sokom.
Dan 4
Doručak: omlet i salata.
Potrebno je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 kašika ulja, 1 šolja jogurta/kefira, 1,5 šolja iseckane zelene salate, ½ supene kašike ulja, limunov sok.
Priprema: umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začiniti sa ½ supene kašike ulja i limunovim sokom.
Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.
Večera: cezar salata.
Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salata, ½ šolje izrendane šargarepe, ½ šolje izrendane cvekle, tunjevina (½ konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limun umesto sirćeta, himalajska so, šolja jogurta.
Priprema: dodajte u činiju sastojak po sastojak. Začinite uljem i limunom.
Večera: cezar salata.
Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salata, ½ šolje izrendane šargarepe, ½ šolje izrendane cvekle, tunjevina (½ konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limun umesto sirćeta, himalajska so, šolja jogurta.
Priprema: dodajte u činiju sastojak po sastojak. Začinite uljem i limunom.
Dan 5
Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ¼ šolje crvenog kupusa, 20 g izrendanog sira, 1 supena kašika jogurta, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, so, biber po ukusu, 50 g mladog sira.
Priprema: zagrejte rernu na 180°C pa podmažite kalup za pečenje mafina sa ½ kašike maslinovog ulja. Prodinstajte sitno iseckano povrće na ½ kašike maslinovog ulja na srednjoj temperaturi dok ne omekša, začinite solju i biberom.
U posebnoj posudi umutite jaja, jogurt, so i biber. Napunite modlu tako da se svaka pregrada prvo popuni povrćem do pola, pa prelijte mešavinom s jajima. Na kraju dodajte narendan sir i pecite 20 minuta ili dok mafini ne dobiju zlatnobraon boju.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.
Bonus video: