ČETRDESETE, PEDESETE, ŠEZDESETE: Ovaj prozivod je ključan za MLADOLIKOST svake žene, a Srpkinje ga baš SLABO koriste

Najvažniji proizvod za mladolikost žene bez obzira na godine mnoge dame ne smatraju bitnim, te gledaju na njemu "da uštede", što je kardinalna greška.

Objavljeno: 01.12.2023. 21:09h 21:26h
Autor:
Najvažniji proizvod za mladolikost žene bez obzira na godine, Foto: Shutterstock

Lepa žena je zapravo ona koja je dobro negovana, onda joj ni godine ne mogu ništa, već stari poput vina. Neke dame, zapravo, što su starije, postaju još pruvlačnije, a sve to to najviše do energije kojom zračite. A iako se adekvatna nega lica razliku od tipa kože, jedan proizvod bi trebalo da koriste sve dame i to bez obzira u kojoj su starosnoj dobi!

Kako starite tako se smanjuje proizvodnja kolagena i elastina, obnavljanje ćelija se usporava, a dolazi i do smanjenja hidratacije kože. Ultra ljubičaste zrake i slobodni radikali takođe uzimaju danak na koži kako starite.

Najvažniji korak (bez obzira na godine) jeste da svakodnevno koristite kremu sa zaštitnim faktorom, jer je ovo i jedan od najboljih anti-age proizvoda. Šta je još potrebno uraditi da bi koža izgledala mladolikije? Dermatolozi savjetuju korištenje proizvoda za njegu lica koji sadrže i sledeće sastojke (pored kreme sa zaštitnim faktorom).

foto: Shutterstock

Ako ste u četrdesetima…

Vaša koža je izgubila svoj prirodni sjaj? To je sasvim uobičajena pojava. U četrdesetima ten postaje neujednačen, a bore sve izraženije. Popravka: antioksidanti. Oni se bore protiv štete koju su vašoj koži naneli slobodni radikali te polako popravljaju oštećene ćelije, a što koži pomaže da bude svetlija i da se zaglade bore.

Vitamin C jedan je od najboljih antioksidanata, ali možete koristiti i proizvode za negu lica koji sadrže zeleni čaj, vitamin E, resveratrol, polifenole i kofein.

foto: Shutterstock

Ako ste u pedesetima…

Piling je oduvek bio važan, ali sada je pravo vreme da pojačate njegovo korištenje. U pedesetima bi najbolje bilo koristiti piling svakodnevno, ali budite prilično oprezni: koristite veoma blage pilinge kako ne bi došlo do iritacije kože.

Kako biste poboljšali obnavljanje ćelija kože te ubrzali proizvodnju kolagena, ključni sastojak koji bi trebalo da koristite u pedesetima je glikolna kiselina. Počnite da je koristite sada (ako ste je počeli koristiti u četrdesetima, onda još i bolje) i nastavite da je koristite u narednim decenijama.

foto: Shutterstock

Ako ste u šezdesetima ili starije…

Ovo je, veoma često, životno razdoblje kada se čini da se bore pojavljuju preko noći. Do sada je gubitak kolagena i elastina mnogo očigledniji, a koža može biti suvlja, jer se proizvodnja prirodnih masti i ulja usporava.

U šezdesetima, koža postaje krhkija i delikatnija pa je potrebno korisiti proizvode koji koži vraćaju hidrataciju. Možete nastaviti sa korištenjem ostalih proizvoda, uključujući antioksidante i pilinge, ali mnogo ređe (oni imaju tendenciju da isuše kožu). Primera radi, možda će biti potrebno da pređete na još blažu verziju pilinga.

(Stil / minimagazin.info)