Čuveni italijanski kuvar Đenaro Kontaldopodelio je genijalan recept za savršeno ukusan ručak.
Nema kuće koja ne koristi neku vrstu testenine za pripremu svojih obroka. Često se desi da je skuvamo i više nego što nam je potrebno za konkretan obrok.
Ovaj kuvar savetuje kako da iskoristimo taj višak sveže skuvane testenine i tako dobijemo još jedan izuzetno ukusan ručak.

- Za početak, razbijte četiri jaja u činiju i začinite s malo soli – ne previše jer je vaša testenina već kuvana u slanoj vodi – i biberom.
- Zatim dobro umutite viljuškom pre nego što dodate malo narendanog parmezana(oko 40 g). Ako nemate parmezan, dobro će poslužiti i drugi sir koji može da se narenda.
- Ponovo umutite pre dodavanja testenine (oko 400 g). Uzmite viljušku i sve zajedno promešajte, pri čemu će testenina da omekša.
- U tiganj dodajte tri kašike maslinovog ulja
- Dodajte smesu testenine – pazite da koristite tiganj sa nelepljivim dnom – i ostavite da se kuva na umerenoj vatri pet minuta bez mešanja.
- Nakon što to vreme prođe, stavite tepsiju u rernu – pecite na 200 stepeni još pet minuta.
- Dok se peče naseckajte pet do šest čeri paradajza.
- Testenina bi na vrhu trebalo da bude čvrsta na dodir. Pokrijte tanjirom pre nego što preokrenete tiganj i ostavite testeninu na tanjiru. Zatim vratite testeninu natrag u tiganj – drugom stranom prema gore.
- Uzmite kuglicu mocarele i narežite na šnite. Na vrh testenine dodajte čeri i mocarelu, malo posolite, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, pa vratite u rernu na još pet minuta.
- Izvadite i po vrhu narendajte još parmezana zajedno s listićima svežeg bosiljka. I spremno je za jelo!
- Poslužite isečeno na kriške ili jednostavno stavite tiganj na sto i pustite da svi uživaju.
Video je podeljen na Fejsbuk stranici Džejmija Olivera a obožavaoci su poludeli za ovim kuvarom i njegovim receptom, prenosi Citymagazine.rs
‘Obožavam ovog čoveka’, napisao je jedan,
‘Predivno je gledati ga kako kuva. Vrlo zabavno’.
Drugi je dodao: ‘Moraš voleti ovog čoveka’,
a treći napisao: ‘Odrastao sam u Nemačkoj, a moj tata je bio iz Mađarske, moja mama je često ovo pravila sa slaninom. Tako je dobro’.
Originalna ideja italijanskog kuvara koja nam može poslužiti za pripremu ukusnog obroka.