RECEPT ZA NAJMEKŠE KNEDLE ZA SUPU KOJI USPEVA I NEISKUSNIM DOMAĆICAMA: Uz 1 trik postaju penaste, a ne raspadaju se
Recept za najmekše knedle za supu koje se ne raspadaju obavezno zapišite, jer će vam ga svi tražiti!
Autor:
Polako nam stižu hladni dani, a nema ništa lepše kada nedeljom na stolu za vreme porodičnog ručka zamiriše domaća supa sa knedlama. Međutim, neretko se domaćice žale kako im knedle ispadnu tvrde, te izbegvaju da ih prave. Zato vam mi otkrivamo jednu tajnu profesionalnih kuvara uz koju im uvek budu savršene!
Trik iskusnih kuvara:
Njihova tajna vazdušastih knedli krije se u sledećoj caki - prvo odvoje belance od žumanca. Potom, umute belance tako da dobiju penastu smesu i onda u nju dodaju žumance.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašičice ulja
- 8 do 10 kašika griza
- 2 prstohvata soli
Priprema:
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta - otprilike kao vruć kuvani puding. Posolite i ostavite 20 minuta da malo nabubri.
Kad supa provri, umočite kašiku u nju, pa zahvatite smesu za knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvaju se još desetak minuta i domaća supa je spremna da se iznese na trpezu.
Prijatno!