PREDLOG ZA RUČAK: Pileći bataci u sosu od pomorandže - pikantnije jelo od ovog ne postoji

Ne morate piletinu uvek da pravite na isti način. Isprobajte ovaj

Objavljeno: 14.10.2023. 13:56h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • * 4 pileća bataka ili 1 ćureći
  • * 100 g maslaca
  • * 2 struka praziluka ili 3 glavice crnog luka
  • * 5 čenova belog luka
  • * 1 pomorandža
  • * sok od jedne pomorandže
  • * so, biber
  • * 2 kašičice šećera
  • * začinsko bilje
  • * lovorov list
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Batake skuvati u slanoj vodi pa ih istrljati solju, preliti sa 100 g rastopljenog maslaca i peći u rerni 30 minuta na 200 stepeni. Od vode u kojoj su se kuvali bataci napraviti supu.

2. Za to vreme na zagrejanom maslacu ispržiti praziluk ili crni luk i beli luk, pa kad omekša, dodati šećer, lovorov list i sok od pomorandže.

3. Sve krčkati na tihoj vatri dok se šećer ne karamelizuje.

4. Batake staviti na tanjir, preliti karamelizovanim lukom i ukrasiti kriškama pomorandže i začinskim biljem.

Bonus video: