MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana

Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli

Objavljeno: 22.09.2023. 14:04h 14:11h
Autor:
Mućkalica vlaših Roma, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 3 glavice crnog luka
  • 400gr. šampinjona
  • 4-5 paprike
  • 3 paradajza
  • 500ml. junećeg bujona
  • 800gr. svinjskog mesa
  • začini: so, biber, suvi začin, ljuta začinska paprika, list lovora.
  • 1 kašika brašna
  • 350 grama slanine
  • Sir

Priprema: Predinstajte crni luk i šampinjone. Dodajte paradajz i papriku, a potom i meso i dinstajte sve dok ne omekša. Dodajte slaninu i kašiku brašna. Zatim prebacite u vatrostalne činije, pospite sirom i zapecite u rerni.