2 PROVERENA RECEPTA ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prvi sa krompirom i lukom a drugi sa šampinjonima i pirinčem

profimedia0103173118.jpg
Foto: Profimedia

Posne punjene paprike, ukusne su i tople i hladne, odlične kako sa zelenim tako i sa crvenim paprikama. Sastav punjenja možete obogatiti različitim začinima po vašoj želji.

Toliko su ukusne i zasitne da vam neće nedostajati meso.

Paprike sa krompirom i lukom

SASTOJCI:

  • Paprika (Kod mene je bila predhodno zamrznuta)
  • Krompir
  • Praziluk
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Pirinač
  • Peršun
  • Šargarepa
paprike-sa-lukom-i-krompirom.jpg paprike-sa-lukom-i-krompirom.jpg
Foto: printscreen/youtube/Uvek Ukusno

Paprike se napune navedenim sastojcima, mere su proizvoljne i peku se pod folijom oko sat vremena a nakon toga uklonite foliju i pečete još nekih 15ak minuta da porumene. Ukoliko ste ljubitelj safta dodajte malo više vode ili soka od paradajza.

2 PROVERENA RECEPTA ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prvi sa krompirom i lukom a drugi sa šampinjonima i pirinčem Izvor: Youtube

Paprike sa šampinjonima i prinčem

SASTOJCI:

  • Crni luk
  • Beli luk
  • Šargarepa
  • Šapinjoni
  • Pirinač
Foto: printscreen/youtube/ Bilja Biki

Isti postupak kao i za prethodni recept. Dodajte i začine poput majčine dušice, slatke paprike i bosiljka za bogatiji ukus. Prijatno!

2 PROVERENA RECEPTA ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prvi sa krompirom i lukom a drugi sa šampinjonima i pirinčem Izvor: Youtube

This browser does not support the video element.

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished] Izvor: Kurir televizija

Brzo i jednostavno se spremaju a idealne su za dane posta kao i za sve one koji ne konzumiraju mesne proizvode.