Danas Bez mesa

PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE: Ručak koji treba da isprobate odmah - brzo i lako

Poznajete li ikoga na ovom svetu ko ne voli punjene paprike? Pošto smo sigurni da takvog nema, evo super ideje šta lepo da napravite ovih dana.

Objavljeno: 15.08.2023. 16:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 6 paprika * 200 g pirinča * 350 g šampinjona * 350 g paradajza * 2 glavice luka * 2 veća krompira * 3 čena belog luka * biber, biozačin * đumbir * peršun * ulje

foto: Profimedia

Priprema:

1. Luk sitno iseckati i pržiti ga na ulju dok ne omekša. Dodati sitno iseckane šampinjone, krupno narendan krompir, biozačin, peršun, đumbir i sitno seckan beli luk. U to dodati sitno nasečen paradajz i pržiti još desetak minuta.

2. U međuvremenu skuvati pirinač dopola, ocediti ga i dodati u pržene šampinjone.

3. Očistiti paprike od semenki i napuniti ih pripremljenim nadevom. Zatvoriti ih kriškama paradajza i ređati u posudu za pečenje.

4. Nadev koji preostane rasporediti između paprika, preliti s malo ulja i posudu prekriti aluminijumskom folijom.

5. Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 220 stepeni.