PENJURILIJE - PUNJENI JASTUČIĆI: Mekše i sočnije testo od ovog ne postoji
Meko pecivo punjeno divnim slanim nadevom oduševiće vaše ukućane, a savršen je doručak ili večera
Autor:
Ukoliko nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru, probajte sa najmekšim pecivom i nikad nećete pogrešiti:
Sastojci:
- 200ml. jogurta
- 200ml. vode
- 50-60ml. ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 30gr. kvasca
- 700-800gr. brašna
- 200gr. puter ili margarin za premazivanje
Potrebno za fil:
- 300gr. spanaća
- 400-500gr. sira
- 2 jaja
Priprema: Pomešajte jogurt, mlaku vodu, ulje, jaje, šećer, so, kvasac i brašnopa sve umesite. Testo ostavite da nadođe, a potom ga podelite u loptice koje ćete premesiti na ulju. Ostavite loptice da nadođu oko 15 minuta dok napravite fil. Fil pravite od seckanog sapanaća, jaja i sira. Izmešajte sve sastojke dobro. Razvaljajte lopticu teksta, premažite je maslacem pa urolajte i punite sirom i spanaćem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta, a potom na 180 stepeni Celzijusa narednih pola sata.