KAKO GRCI SPREMAJU PROJU: Slična je našoj, ali je JEDAN SASTOJAK čini još ukusnijom i mekšom
U nastavku teksta pročitajte recept za grčku proju koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Objavljeno: 10.05.2023. 17:25h
17:42h
Autor:
Autor:
Proja je nezaobilazna na našoj tpezi i svaka domaćica ima svoj provereni recept, a sada vam donosimo na koji način je Grci prave.
Sastojci:
- Šolja kukuruznog brašna
- Šolja pšeničnog brašna
- Dve kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- Šolja jogurta
- 120 grama maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mala tikvica
- 200 grama fete
- Majčina dušica
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju. Prijatno!
Stil/Stvar ukusa
( Stil )