NAJBRŽA I NAJUKUSNIJA VEČERAS IZ TIGANJA: Turska pogača je sve što će vam biti potrebno večeras
Beskvasni hleb ili turska pogača sa filom može da posluži kao savršena i brza večera
Objavljeno: 29.04.2023. 20:14h
20:18h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 800 gr brašna
- 2 kašičice soli
- voda sobne temperature po potrebi
Fil:
- 300 gr blitve
- 1 crvena paprika
- 2 ljute papričice
- 150-200gr parizera
- Za premazivanje:
- 200 gr putera ili margarina
- 100ml. ulja + 100ml. za premazivanje tiganja tokom pečenja
Priprema: Prvo umesite testo tako što ćete izmešati brašno, so i vodu. Ovo je beskvasni hleb sa filom. Testo podelite u jufkice i ostavite da se testo odmori dok pravite fil.
Potom napravite fil tako što ćete iseckati blitvu, sitno iseckajte papriku i papričicu, a potom svemu tome dodajte i parizer.
Prvu jufkicu razvaljajte što tanje sa oklagijom, pospite je sa otopljenim maslacem i magarinom, a potom preko nje stavite drugu jufkicu koju ste isto rastanjili. Isecite na velike froncle, pa uvijte u pužiće. Pužić razvaljajte u širinu tiganja pa pržite s jedne i s druge strane.
Postupak pogledajte na snimku ispod teksta:
( Stil )