RECEPT DANA: Fetućini sa domaćim pestom - spremite vašoj porodici tradicionalno italijansko jelo
Toplu testeninu mnogi smatraju za utešno jelo i spremaju je onim danima kada se osećaju zaista loše, ali samo Italijani u njoj uživaju svaki dan
Objavljeno: 24.04.2023. 12:52h
Autor:
Autor:
Naučite kako da spremate domaću testeninu kojoj niko neće moći da odoli:
Potrebno je:
Za domaće fetućine:
- 400 grama brašna
- 2 žumanceta
- 1 celo jaje
- prstohvat soli
Za pesto sos:
- Svež bosiljak
- suncokretove semenke
- maslinovo ulje
- 50 grama parmezana
Još:
- piletina
- čeri paradajz
Priprema: Umesiti testo od 2 žumanceta i jednog celog jajeta i brašna. Testo rastanjiti što više pa iseći na trake. Kuvati u slanoj, ključaloj vodi.
Pesto napraviti tako što ćete u blender staviti svež bosiljak, suncokretove semenke, maslinovo ulje, so i biber, parmezan. Sve izmiksajte i prelijte preko vrućih fetućina.
Ispržite piletinu pa je dodajte u toplu testeninu, kao i svež čeri paradajz.
( Stil )