OVAKO IZGLEDA JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA KOJI MU DAJE NEVEROVANTU SNAGU: Pridržava se 3 dana i zbog njega je u TOP FORMI

Jelovnik Novaka Đokovića za 3 dana koji mu daje snagu bi trebalo svako od nas nekad da primeni!

Objavljeno: 20.04.2023. 20:11h 20:27h
Autor:
Jelovnik Novaka Đokovića za 3 dana koji mu daje snagu, Foto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia

Jedna od najboljih sportista svih vremena Novak Đoković vodi izuzetno zdrav život, te veoma vodi računa koje namirnice unosi u svoj organizam, kako bi bio u što boljoj formi. Zato njegov način ishrane uvek intrigira javnost, jer je vrlo specifičan. Već je poznato da je Nole iz jelovnika izbacio šećere, gluten, mlečne proizvode i crveno meso.

Sa druge strane, trudi se da pije dosta vode tokom dana, a nijedno jutro ne prođe da ne uzme, čim se probudi, čašu mlake vode sa limunom. Trudi se da bu obroci budu u prbližno isto vreme, a prepodnevnu užinu uzima samo ukoliko ima potrebe.

Takođe, vrlo često na prazan stoma pije i od celera, kako je otkrio u jednom intervjuu.

OVAKO IZGLEDA JELOVNIK ŠAMPIONA:

Prvi dan

Doručak: Pije vodu čim ustane i to sa dve kašike meda. Zatim jede musli i to od:

  • organskog ovasa ili zoba
  • brusnice
  • suvo grožđe
  • semenke bundeve ili suncokreta
  • bademe

Prepodnevna užina (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, pasta primavera bez glutena (koristi testeninu od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i opcioni veganski sir).

Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha; dinja.

Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine); minestrone supa; fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.

Drugi dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće.

Prepodnevna užina (ako je potrebno): tost bez glutena sa bademovim puterom i medom.

Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).

Užina sredinom popodneva: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;

Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: PrintscreenTviter/ Julie
FOTO: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Printscreen/instagram
FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Profimedia

Treći dan

Doručak: Voda, dve kašike meda, ovas bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananama, voće.

Užina sredinom jutra: Domaći humus (uključujući leblebiju i soja sos bez glutena) sa jabukama.

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa moćnim pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).

Popodnevna užina: Avokado sa krekerima bez glutena, voće.

Večera: Salata sa avokadom i domaćim prelivom, supa od šargarepe i đumbira.