RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha

Piletina je najzahvalnije meso za pripremu obroka, jer se brzo i lako sprema

Objavljeno: 20.04.2023. 11:00h
Autor:
Kako se sprema piletina u sosu od crvenog vina?, Foto: Kurir TV

Prava ideja za ručak je pola posla, a mi vam donosimo predlog za najukusniju piletinu:

Potrebno:

  • 1 pileći batak i karabatak
  • 2 šargarepe
  • 1 crvena paprika
  • pola celera
  • praziluk
  • 1 glavica luka
  • Kockica putera
  • so i biber
  • crveno vino

Priprema: Piletinu uvaljati u brašno pa prepržiti u tiganju. Praziluk, crveni luk, papriku, šargarepu i celer pržiti u ulju u kojem smo pržili piletinu, pa dodajte crveno vino, pa sve začiniti. Dodati piletinu i kuvati oko 40 minuta. Piletinu servirajte, a u povrće dodajte jednu kockicu putera pa kratko prodinstajte. Poslužite toplo.

U videu ispod pogledajte detaljno uputstvo pripreme: