NAJLEPŠI DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Pravi se brzo i lako, a toliko je mekan da će se odmah pojesti
Domaći hleb bez kvasca po ovom jednostavnom receptu toliko lako se pravi da će uspeti i početnicima.
Autor:
Ukoliko imate malo vremena, preskočite odlazak u pekaru ili prodavnicu i sami zamesite domaći hleb. U ovaj recept ne ide kvasac, tako da nema čekanja da testo naraste, što će vam dodatno olakšati i ubrzati posao.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 3 jajeta
- 5 kašika ulja
- 350 ml vode
- 1 ravna kašika praška za pecivo
- pola kašičice soli
Priprema:
Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. U veću posudu ubacite sve suve sastojke, pa ih dobro izmešajte. U drugoj posudi razmutite cela jaja sa uljem, a na kraju sipajte i mleko. Potom mokre sastojke dodajte u posudu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte varjačom da se sve lepo poveže. Testo na kraju malo obradite rukama i formirajte veknu. Prebacite je u podmazan pleh i pecite oko 40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz rerne, malo poprskajte vodom, pokrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi.