RUČAK ZA DANAS: Hrskavi bataci iz rerne, UKUSNIJE OD OVOG JEDNOSTAVNO NE MOŽE
Pileći bataci mogu da se spremaju na nekoliko načina, ali pečeni u rerni na ovaj specijalan način su čisti delikates
Autor:
Ukoliko nemate ideju šta da kuvate od ponedeljka do petka, donosimo vam predlog za današnji ručak:
Potrebno:
- 3 bataka
- Kašika meda
- 2 prstohvata soli
- 2 prstohvata bibera
- 20ml soja sosa
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 krompir
- Dve kašike maslinovog ulja
Priprema: Batake začiniti solju, biberom, soja sosom i medom. Rernu zagrejati na 250 stepeni. Na rešetku iz rerne staviti batake da se peku.
Prilog: U vatrostalnu posudu staviti šargarepu, crni luk iseckan na rebarca i krompir. Sve posoliti. Naliti sa malo vode i maslinovog ulja. Ubaciti u rernu i smanjiti rernu na 180 stepeni.
Nakon sat vremena izvaditi sve iz rerne.
Batake servirati sa prilogom od povrća.
Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!
Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!
Gledajte najpopularniji kulinarski šou "Majke i snajke" na Kurir televiziji radnim danima u 18 i subotom u 17.10 časova!