ORIGINALNI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Kolač od čokolade i kokosa koji se bukvalno topi pri svakom zalogaju
Donosimo vam detaljan recept za najbolje ruske kape, kolač kome malo ko može da odoli.
Autor:
Ruske kape ili šubare su kolač kojem zbog kombinacije kokosa i čokolade skoro niko ne može da odoli. Domaćice su se nekada takmičile čije šubare će biti lepše i ukusnije. Donosimo vam precizan i detaljan recept, po kome će i oni koji nisu vični u kuhinji dobiti više nego dobar rezultat.
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 100 gr šećera
- 2 kašike ulja
- 2 kašike čokoladnog mleka
- 5 punih kašika brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika rendane čokolade
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 ml mleka
- 100 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od slatke pavlake
- 1,5 kašike gustina
- 100 gr maslaca
Za preliv i posipanje:
- 100 gr čokolade
- 1 kašika ulja
- 60 gr kokosa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom. Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15 -20 minuta. Ohlađen biskvit vaditi sa manjom okruglom čašom. Nakon toga skuvati puding i zasladiti po želji, pa ohladiti.
Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati. Mazati kašičicom sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim biskvitom. Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. Za preliv čokoladu istopiti sa kašikom ulja, pa preliti kapice. Ostaviti kapice da se stegnu, pa ih servirati.