FRANCUSKA SUPA OD LUKA: Krepi iscrpljeni organizam - pravi "lek" za hladne zimske dane
Kremasta supa koja greje dušu i telo svakako je franskusa supa od luka koja se sprema lako i brzo
Autor:
Supa je najbolji izbor hrane tokom dana kada vas lomi grip ili je telo namučeno bolešću. Stoga skuvajte sebi jednu supu od luka na francuski način koja će okrepiti vaš organizam:
Potrebno je:
- 1 crni luk
- Maslinovo ulje
- Kockica putera
- 1 šargarepa
- ¼ celera
- 1 goveđa kocka za supu
- 50g ementaler sir
- 1 kašiika žutog šećera
- 2 kašike brašna
- Aćeto
- 2 čena belog luka
- 1 tost hleb
- Prstohvat peršuna
Priprema: Crni luk iseći na tanke kolutove. U šerpicu staviti puter i maslinovo ulje, a zatim dodati luk da se lagano dinsta 20 do 30 minuta. U drugu šerpu sipati vodu da se zagreje, a zatim dodati tanko seckani celer i šargarepu, svež peršun i goveđu kocku.
U šerpu sa lukom dodati žuti šećer i brašno, a zatim naliti bujonom pripremljenim u drugoj šerpi. Dodati malo aćeta. Tost hleb premazati belim lukom, odozgo staviti izrendani ementaler sir i ubaciti u rernu na 5 minuta.
Supu od luka sarvirati sa tost hlebom iz rerne preko.
Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!
Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!